Vydrží vám nesmírně dlouho, můžete ho neustále doplňovat a vaše moučníky a dezerty budou díky němu naprosto božské. O čem je řeč? O vanilkovém extraktu.
Nemusíte se bát, že budou moučníky s vanilkovým extraktem obsahovat alkohol. Ten se při pečení vypaří a v koláči z něj nic nezbude.
Doba přípravy: 5 minut + 4-6 týdnů macerování
- 500 ml vodky
- 6-7 vanilkových lusků
Vanilkové lusky podélně rozřízněte a přidejte je do lahve s vodkou. Důkladně protřepejte a nechte na temném místě alespoň 4, ale nejlépe 6 týdnů macerovat. Občas extrakt protřepejte.
TIP: Vanilkové lusky bez semínek, které jste použili na pečení, nevyhazujte. Přidávejte je vždy do lahve s extraktem, kde udělají ještě spoustu parády.
Jak poznat kvalitu vanilkových produktů na trhu? A záleží na tom, po jakém sáhnete lusku? Přečtěte si TADY >>>
jak na topečenípraktickéreceptysladké
Dobrý den, po uplynutí 6 týdnů se mají lusky z extraktu vyjmout?
Dobry den, ne, nechte je tam. Po uplynuti teto doby uz bude extrakt dostatecne silny na pouzivani.
Karol
Dobrý den Karol, dáváte macerovat lusky i se semínky nebo semínka předtím vyndáte? Pokud bez seminek, dají se nějakým způsobem uchovat, když je hned nepoužiji do pečení?
Děkuji za odpověď, Anna