Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně

Syrniki: Tvarohové placičky lehoučké jak obláček

Posted on
Syrniki: Tvarohové placičky lehoučké jak obláček

Z ukrajinské kuchyně mě uchvátily dvě jídla, a to boršč a syrniki. Se zakysanou smetanou a džemem nebo čerstvým ovocem bych je mohla jíst pořád. A vaše děti si je oblíbí stejně tak.


Doba přípravy: 10 minut + opékání

Počet porcí: 4


Suroviny:

  • 500 g měkkého tvarohu v papíru
  • 2 vejce
  • 80 g polohrubé mouky + trochu na obalení placiček
  • 3 zarovnané lžíce cukru
  • špetka soli
  • řepkový olej na opékání

K podávání:

  • Oblíbený džem, kompot či ovoce co dům a zahrada dala

Recept na dokonalý boršč bez masa najdete v mé knížce. Koupit ji s podpisem a věnováním můžete ZDE >>>

  1. Měkký tvaroh v misce rozmačkejte vidličkou, přidejte vejce a umíchejte v hladký krém.
  2. Do misky vsypte mouku, cukr a špetku soli a dobře zapracujte. Vznikne vám tužší těsto.
  3. Polévkovou lžící tvořte z těsta kopečky a z nich silnější placičky podobné lívancům. Snažte se nedělat placičky příliš tenké, aby byly Syrniki nadýchané. Každou placičku lehce obalte v polohrubé mouce a opečte na pánvi potřené olejem dozlatova.
  4. Podávejte s domácím džemem, kompotem nebo ovocem dle sezony. A nezapomeňte, že nejlepší a nejnadýchanější jsou teplé!

Na recept jsem si vzpomněla v souvislosti se #skromnavyzva Hanky Michopulu. Jedná se o vytvoření “kuchařky” s výživnými a jednoduchými recepty, které vyjdou kolem 50 Kč pro čtyři osoby. To jsou totiž finance, které často zbývají na jedno jídlo samoživitelkám.

TIP: Syrniki můžete připravit i naslano, vynechte cukr a klidně do těsta přidejte i nasekané bylinky ze zahrady.

Zkusit můžete také moje milované tvarohové lívance s ječnou moukou. Recept na ně najdete TADY >>>

2 comments

2 comments

Doporučené