Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně

Banánový beránek s čokoládovými kousky

Posted on
Banánový beránek s čokoládovými kousky

Hledala jsem beránka, který by chutnal po banánech, byl vláčný a nadýchaný. Nic jsem nenašla, tak jsem dala dohromady tenhle recept, který to, co jsem si přála, splňuje na jedničku.

Moje mamka jednou pekla na zkoušku banánového beránka. Pamatuju si, jak jím voněla celá kuchyně. A chutnal strašně dobře. Každý rok si říkám, že jí nesmím zapomenout říct o ten recept, kterej dělala jen jednou a už nikdy víc a každý rok na to zapomenu. Podle mě už je dávno někde ztracený mezi ještě nezařazenými receptovými ústřizky, na které si pamatuju.

Tenhle recept je tak trochu podle mě, nenašla jsem žádný, který by splňoval to, co od beránka očekávám.


Počet porcí: 10-12

Doba přípravy: 30 minut + 60 minut pečení


Suroviny na menší beránkovou formu (750 ml):

  • 125 g másla
  • 30 g třtinového cukru
  • 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 70 g mléka
  • vanilka
  • 180 g najemno rozmixovaných přezrálých banánů
  • 200 g polohrubé mouky
  • 60 g celozrnné hladké špaldové
  • lžíce prášku do pečiva
  • 30 g nasekaných čokoládových kousků

Troubu předehřejte na 170 °C.

Formu na beránka si důkladně vymažte máslem a vysypte strouhankou. Buďte důslední, ať váš beránek nepřijde o ucho. To by byla škoda.

Měkké máslo utřete s cukrem do světlé pěny. Bude to trvat pár minut, nestačí pouze prošlehat v míse. Postupně zašlehejte žloutky a přidejte mléko a vanilku.

Do “mokré” směsi vmíchejte najemno rozmixované banány.

Zkuste hrnkového beránka s mandlovou moukou. Recept přímo TADY >>>

Postupně gumovou stěrkou zapracujte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a čokoládu nasekanou na kousky.

Na závěr opatrně vmícháme natřikrát vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto přelijte do připravené formy a pečte přibližně 60 minut. V ideálním případě otestujte těsto dřevěnou špejlí.

Jak funguje kypřicí prášek a soda? Jak se liší? Podívejte se TADY >>>


Napsat komentář

Doporučené