Categories O výživě, Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně, Svačiny do školy a práce

Sypaný koláč s ovesnou drobenkou, rebarborou a jahodami

Posted on
Sypaný koláč s ovesnou drobenkou, rebarborou a jahodami

Drobenka z ovesných vloček dole, tvaroh a ovoce a další drobenka nahoře. Já tu klasiku prostě miluju. Žádný vymýšlení originálních kreací, to nejlepší už stejně někdo dávno před náma vymyslel. 🙂

Doba přípravy: 45 min

Počet porcí: 12

Suroviny na koláčovou formu o průměru 26 cm:

Drobenka:

  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 150 g hladké mouky
  • 4-5 lžic třtinového cukru
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva

Tvarohová náplň:

  • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 250 g ricotty
  • 2 vejce
  • 1,5 lžíce třtinového cukru
  • semínka z vanilkového lusku

Vrstva ovoce:

  • 4 středně silné řapíky rebarbory
  • 10 ks jahod
  • 1 lžíce škrobu nebo vanilkového pudinku v sáčku
  • 1 lžíce moučkového cukru

Řapíky rebarbory očistíme a nakrájíme na cca 1cm kousky, jahody přepůlíme, přesuneme do misky a promícháme se škrobem a cukrem.

Troubu si předehřejeme na 180 °C. V míse smícháme ovesné vločky, mouku, kypřící prášek a cukr, přidáme vejce a studené máslo pokrájené na kostky. Ze všech surovin vypracujeme drobenku.

Ochutnejte jednoduchý rebarborový crumble. Recept najdete TADY >>>

Koláčovou formu vymažeme máslem a navrstvíme 2/3 množství připravené drobenky. nemusíte se trápit tím, že budete mít v korpusu drobné mezírky, to vůbec nevadí.

Připravíme si náplň. Smícháme tvaroh, ricottu a vejce s vanilkou a cukrem, nalijeme na drobenkový základ a rovnoměrně rozetřeme. Na tvaroh rozprostřeme směs ovoce a posypeme kousky zbývající drobenky.

Koláč pečeme cca 30 minut nebo dokud jeho povrch nezezlátne.

Celozrnný rebarborový koláč z řeckého jogurtu můžete vyzkoušet TADY >>>

1 comment

1 comment

Doporučené