Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Svačiny do školy a práce

Cheesecake do skleničky

Posted on
Cheesecake do skleničky

Oblíbený dezert v nepečené verzi, kterou můžete jednoduše sbalit do piknikového košíku a vzít s sebou do parku či na zahradu. Připravit ho vám zabere jen pár minut, takže ho můžete naservírovat i nečekané návštěvě.

Jeden z nejjednodušších receptů na světě, který se vám ovšem v horkých letních dnech bude nesmírně hodit. Ovoce můžete obměňovat podle toho, co jste zrovna sehnali na trhu nebo co dozrálo na zahradě.


Počet porcí: 4

Doba přípravy: 20 minut (+ chlazení)


Suroviny:

  • 300 g polotučného či tučného tvarohu, ideálně vykapaného přes noc (lze použít smetanový sýr typu Philadelphia/ Lučina, který bude nicméně dvakrát tučnější, posloužit může ale skvěle i přes noc vykapaný jogurt se smetanou)
  • 150 g zakysané smetany
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo semínka z 1/2 lusku
  • 4 ks máslových ovesných sušenek
  • sezonní ovoce
  1. Ve velké míse dohladka vyšlehejte krémový sýr se zakysanou smetanou, moučkovým cukrem, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem či semínky z lusku.
  2. Sušenky nadrťte na menší kousky a rozdělte do připravených skleniček. Na ně navrstvěte vyšlehaný krém a ozdobte pokrájeným sezonním ovocem.
  3. Máte-li trochu času nazbyt, uložte naplněné skleničky alespoň na hodinu do ledničky, všechny chutě se propojí a dezert bude chutnat ještě lépe.

TIP: Rozhodnete-li se vyrobit si smetanový „sýr“ sami, smíchejte 750 g bílého jogurtu se 150 g smetany ke šlehání a nechte přes noc vykapat přes plátýnko. Trocha základu vám zbude i na namazání chleba. 🙂

Doporučené