Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně

Tartaletky s cheesecake náplní a malinami

Posted on
Tartaletky s cheesecake náplní a malinami

Křupavý korpus díky mletým mandlím a pečená náplň „co dům dal“. Ovoce použijte to, které na vás zrovna vykukuje z maráku a máte dezert, za který se rozhodně stydět nemusíte.


Počet porcí: 9

Doba přípravy: 80 minut


Suroviny:

  • 75 g hladké mouky
  • 75 g mletých mandlí
  • 50 g chladného másla
  • 2 lžíce jemně mletého třtinového cukru/ nebo vanilkového cukru
  • 30 g pravého kakaa
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 menší vejce

Na náplň:

Nejprve ze všech surovin vypracujte kompaktní těsto. Snažte se ho nehníst příliš dlouho, chcete tartaletky křupavé, nikoliv gumové. Čím déle budete těsto dlouho žmoulat, tím více aktivujete lepek z mouky, což nechcete.

Možnost náhrady: Mleté nandle můžete vyměnit za jiné mleté oříšky, ale počítejte s tím, že budou mít pak košíčky ořechovou chuť. Mandle zajistí křehkost, ale jsou chuťově neutrální.

Podívejte se na recept na malinové tartaletky s mascarpone krémem >>>

Troubu si předehřejte na 180 °C. Připravené těsto mezitím namačkejte do máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných tartaletek. Snažte se mít těsto dole a v ohybech tenké. Postupně je dávejte do mrazáku, abyste je pekli co nejchladnější. Ano, i to je trik, jak mít těsto ještě lepší.

Po pár minutách vyskládejte košíčky s těstem na plech a vložte do trouby. Pečte přibližně 15 minut. Mezitím se vrhněte na náplň. Důkladně prošlehejte všechny ingredience, kromě ovoce.

Náhrada: Náplň můžete libovolně modifikovat podle toho, co na vás čeká v lednici a musí se sníst. Můžete kombinovat tvaroh, ricottu, mascarpone i čerstvý sýr typu Philladelphia. Jen myslete na to, aby výsledná hmotnost byla 750 g (to, co v tuto chvíli tvoří tvaroh a ricotta).

Ty největší chyby při pečení? Podívejte se, které to jsou a vyhněte se jim >>>

Do předpečených košíčků nalijte náplň těsně po okraj tak, aby nevytékala, ale také aby jí nebylo málo. Poklaďte jí mraženým ovocem a dejte tartaletky péct na 30-40 minut, dokud náplň viditelně nezpevní.

Každá trouba peče jinak, proto po půl hodině tartaletky kontrolujte, aby vám nepopraskaly.

A pokud byste chtěli udělat koláč velký jako.. velká forma (ha ha ha), tak si připravte dvojnásobek těsta. Náplň by vám měla vystačit přesně takto 🙂

Podívejte se, jak upéct jednoduchou sicilskou bábovku s citrony a rozmarýnem >>>

2 comments

2 comments

Doporučené