Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně

Vafle z rýžové mouky a kokosového mléka

Posted on
Vafle z rýžové mouky a kokosového mléka

Vlastnost rýžové mouky, která by vás mohla zajímat, je schopnost neskutečně kypřit těsto. Tyhle vafle jsou proto křupavé na povrchu a jako obláček uvnitř. A jsou bez lepku.Kdybych bývala nebyla před Vánoci oslovená, abych nezávazně vyzkoušela mouku z Pernerova mlýna a s mojí špaldovkou nedostala i tuhle rýžovou, tak bych se do takových experimentů asi ani nepouštěla. Ale protože vím, jaké je bezlepkové pečení složité a že bez mouky s obsahem lepku těžko docílíte požadované struktury a nadýchanosti, jsem ráda, když i já můžu přispět svou troškou do mlýna.

Rýžová mouka ale není jen pro bezlepkáře. Zkuste jí nahradit při pečení 1/4 mouky v klasickém receptu a uvidíte, jak těsto provzdušní a dodá mu takovou mléčně-rýžovou chuť.

Suroviny na 2 porce:

(hrnek=americký cup, cca 236 ml)

  • 3/4 hrnku rýžové mouky
  • 1 plechovka klasického kokosového mléka (neprotřepávat)
  • 1/4 hrnku vanilkového pudinku nebo kukuřičného škrobu
  • 1/2 PL třtinového cukru
  • 1,5 ČL prášku do pečiva
  • špetka soli

K podávání

  • řecký jogurt
  • ovoce

Z neprotřepané plechovky s kokosovým mlékem odebereme horní tuhou vrstvu. Kokosovou vodu, která zůstává ve spodní části plechovky do těsta nedávejte, bude nadýchanější.

Ke kokosovému mléku přimícháme ostatní suroviny a dobře prošleháme.

V rozpáleném vaflovači pečeme dozlatova a podáváme s řeckým jogurtem. Chutnají tak fakt božsky.

Vyzkoušejte taky klasické belgické vafle s celozrnnou moukou. A bez šlehání bílků. >>>

Doporučené