Vlastnost rýžové mouky, která by vás mohla zajímat, je schopnost neskutečně kypřit těsto. Tyhle vafle jsou proto křupavé na povrchu a jako obláček uvnitř. A jsou bez lepku.Kdybych bývala nebyla před Vánoci oslovená, abych nezávazně vyzkoušela mouku z Pernerova mlýna a s mojí špaldovkou nedostala i tuhle rýžovou, tak bych se do takových experimentů asi ani nepouštěla. Ale protože vím, jaké je bezlepkové pečení složité a že bez mouky s obsahem lepku těžko docílíte požadované struktury a nadýchanosti, jsem ráda, když i já můžu přispět svou troškou do mlýna.
Rýžová mouka ale není jen pro bezlepkáře. Zkuste jí nahradit při pečení 1/4 mouky v klasickém receptu a uvidíte, jak těsto provzdušní a dodá mu takovou mléčně-rýžovou chuť.
Suroviny na 2 porce:
(hrnek=americký cup, cca 236 ml)
- 3/4 hrnku rýžové mouky
- 1 plechovka klasického kokosového mléka (neprotřepávat)
- 1/4 hrnku vanilkového pudinku nebo kukuřičného škrobu
- 1/2 PL třtinového cukru
- 1,5 ČL prášku do pečiva
- špetka soli
K podávání
- řecký jogurt
- ovoce
Z neprotřepané plechovky s kokosovým mlékem odebereme horní tuhou vrstvu. Kokosovou vodu, která zůstává ve spodní části plechovky do těsta nedávejte, bude nadýchanější.
Ke kokosovému mléku přimícháme ostatní suroviny a dobře prošleháme.
V rozpáleném vaflovači pečeme dozlatova a podáváme s řeckým jogurtem. Chutnají tak fakt božsky.
Vyzkoušejte taky klasické belgické vafle s celozrnnou moukou. A bez šlehání bílků. >>>
bezlepkupečeníreceptyrýžová moukasladkésnídaněvaflevegan
You must log in to post a comment.