Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně

Ovesná kaše s karamelovými hruškami a pekany

Posted on
Ovesná kaše s karamelovými hruškami a pekany

Spousta lidí má dojem, že je domácí ovesná kaše zdlouhavá na přípravu, přitom já to vnímám jako jedno z nejrychlejších jídel, při kterém navíc nezašpiním skoro žádné nádobí. 🙂

Tahle je teď naše nejoblíbenější a i když vypadá jako hříbkový rizoto, chutná úplně skvěle.

Suroviny na 2 porce:

  • 6 PL jemných ovesných vloček
  • 2 hrnky mléka
  • špetka soli

Na zkaramelizované hrušky:

  • 1 hruška
  • hrst pekanových ořechů
  • 1/2 ČL přepuštěného másla
  • 1 PL javorového sirupu
  • 3 PL vody
  • špetka vanilky
  • černý sezam na posypání

Hrušku nakrájíme na 0,5cm plátky, přesuneme do pánve a na přepuštěném másle restujeme spolu s pekanovými ořechy, vanilkou, javorovým sirupem a trochou vody do měkka.

Vedle v hrnci zalijeme vločky se špetkou soli mlékem, přivedeme k varu a vaříme, dokud kaše nezhoustne.

Kaši rozdělíme do misek, navrch přidáme zkaramelizované hrušky s ořechy, pokapeme trochou javorového sirupu a před podáváním zasypeme černým sezamem.

6_1_2019

Doporučené