Spousta lidí má dojem, že je domácí ovesná kaše zdlouhavá na přípravu, přitom já to vnímám jako jedno z nejrychlejších jídel, při kterém navíc nezašpiním skoro žádné nádobí. 🙂
Tahle je teď naše nejoblíbenější a i když vypadá jako hříbkový rizoto, chutná úplně skvěle.
Suroviny na 2 porce:
- 6 PL jemných ovesných vloček
- 2 hrnky mléka
- špetka soli
Na zkaramelizované hrušky:
- 1 hruška
- hrst pekanových ořechů
- 1/2 ČL přepuštěného másla
- 1 PL javorového sirupu
- 3 PL vody
- špetka vanilky
- černý sezam na posypání
Hrušku nakrájíme na 0,5cm plátky, přesuneme do pánve a na přepuštěném másle restujeme spolu s pekanovými ořechy, vanilkou, javorovým sirupem a trochou vody do měkka.
Vedle v hrnci zalijeme vločky se špetkou soli mlékem, přivedeme k varu a vaříme, dokud kaše nezhoustne.
Kaši rozdělíme do misek, navrch přidáme zkaramelizované hrušky s ořechy, pokapeme trochou javorového sirupu a před podáváním zasypeme černým sezamem.
ovesná kašeovesné vločkyreceptysladkésnídaně
You must log in to post a comment.