Na zahradu, na výlet nebo na přikusování k polévce. Cukeťák je skvělý způsob, jak využít letní přebytky cuket.
Množství: 4 porce
Doba přípravy: 50 minut
Suroviny:
- 500 g cukety
- 3 vejce
- 1/2 lžičky soli
- čerstvě namletý pepř
- 1 stroužek česneku
- špetka sušeného chilli
- špetka muškátového oříšku
- lžíce nasekaného čerstvého oregana nebo majoránky
- hrst nasekané čerstvé petržele
- 150 g nastrouhaného ementálu
- 150 g polohrubé mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku
- máslo na vymazání a strouhanka na vysypání formy
Troubu nechte předehřívat na 200 °C. Zapékací misku nebo pekáček vymažte máslem a vysypte strouhankou.
Cuketu i se slupkou nastrouhejte nahrubo do velké mísy. Vmíchejte vejce, osolte a opepřete, přidejte také prolisovaný česnek, koření a nasekané čerstvé bylinky.
Do směsi přidejte také ementál a polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem a míchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Přesuňte těsto do připravené formy a rovnoměrně rozetřete.
Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 40 minut, dokud povrch cukeťáku nezezlátne.
cuketareceptyslanésvačinavečeřevegetariánství
You must log in to post a comment.