Jídlo pro zimní večery, které můžete obměnit libovolně dle toho, co zrovna máte doma a vždycky bude skvělý.
Salát z pečenou zeleninou kombinujte jako kompletní jídlo s hummusem nebo dipem z řeckého jogurtu s trochou tahini. Klidně ale můžete salát podávat s pečenou rybou nebo masem.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 55 minut
Suroviny:
- 2 středně velké mrkve
- 200 g dýně
- 100 g růžičkové kapusty
- 1 menší cuketa nebo cukety
- 200 g menších brambor
- 50 g divoké brokolice
- 2 šalotky
- několik větviček čerstvého tymiánu
- 2 lžíce řepkového oleje
- 200 g sýru feta
- špetka hrubozrnné mořské soli
Mrkev a cuketu pokrájíme na půlcentimetrová kolečka, růžičky kapusty na poloviny a brambory podle jejich velikosti na poloviny nebo čtvrtiny. Přemístíme na plech vyložený pečícím papírem, přidáme kostičky dýně a na čtvrtiny nakrájenou šalotku rozebranou na měsíčky.
Vyzkoušejte salát z pečené dýně a černé čočky. Recept najdete TADY >>>
Zeleninu promícháme s dvěma lžícemi řepkového oleje, přidáme k ní celé větvičky tymiánu a pečeme zhruba 35-45 minut na 200 °C dokud zelenina nezměkne a nezezlátne. Chvíli před koncem pečení přidáme divokou brokolici, nepotřebuje příliš dlouhou tepelnou úpravu.
Připravte si salát s bulgurem, červenou čočkou a sýrem halloumi. Recept najdete TADY >>>
Hotovou zeleninu až po upečení dochutíme mořskou solí a pepřem. Je lepší solit zeleninu až po pečení, v opačném případě začně pouštět vodu a místo pečení se bude na plechu spíše dusit. Přesný postup a vysvětlení najdete TADY.
Salát rozdělíme na talíře a zasypeme kousky sýru feta.
Recept vznikl ve spolupráci se značkou Marks & Spencer.
bramborycuketadýněfetamrkevobědreceptyrůžičková kapustasalátslanévečeřezelenina
You must log in to post a comment.