Categories Recepty, Slané pokrmy

Pesto z pečených paprik

Posted on
Pesto z pečených paprik

Pokud nemáte tip, co bez masa uvařit k obědu, zkuste tohle luxusní „pesto“ z pečených paprik. Díky jedinečným vlastnostem kešu oříšků jde vlastně o jemnou krémovou omáčku, takže je určitě jinými nenahrazujte.

Suroviny na 4 porce:

  • 4 červené papriky nebo kapie
  • 50 g (hrst) strouhaného parmazánu
  • 50 g (hrst) nesolených kešu oříšků
  • 2-3 PL olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • bazalkové lístky
  • sůl, pepř

Omyté papriky dáme vcelku nebo rozpůlené bez semínek slupkou navrch na plech s pečícím papírem a pečeme na min. 200 °C, dokud slupka místy nezčerná a nespálí se. Může to trvat cca 10 min. Upečené papriky přesuneme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme ještě dalších pár minut zapařit, aby se slupka uvolnila. Tu potom jednoduše stáhneme a očištěné papriky nakrájíme na velké kusy do mixéru. Přidáme k nim ostatní suroviny a rozmixujeme do jemného krému. Pepřem a solí dochutíme dle potřeby.

1 comment

1 comment

Doporučené