Čím dál víc se zaměřuji na vymýšlení pracovních obědů do krabiček. Doma se na jídlo mimo snídani málokdy sejdeme. Abychom tu stravu měli co nejpestřejší i mimo domov, pořídila jsem do kuchyně červenou čočku a zjistila jsem, že je ta příprava trapně, trapně, trapně snadná. A to vegetariánství čím dál zábavnější. Takže jdeme na to.
Suroviny na 2 porce:
(hrnek= americký cup, cca 200 ml)
- 1/2 hrnku bulguru
- 1/2 hrnku červené čočky
- 2,5 hrnku dobrého zeleninového vývaru
- 1,5 hrnku čerstvých brokolicových růžiček
- 2 jarní cibulky
- 1 PL olivový olej
- 1 PL ghí nebo máslo
- 1 balení sýru halloumi (225 g)
- 1/2 CL kmínu
- 1/4 CL sušených chilli vloček
- sůl, pepř
- čerstvá máta (nemusí být)
- bílý a černý sezam (nemusí být)
Čočku i bulgur propláchneme pod tekoucí vodou, smícháme v hrnci a vaříme pod pokličkou ve vývaru cca 15 min, dokud obojí nezměkne. Hotové přemístíme do misky a necháme čekat.
V jiném hrnci s osolenou vodou a trochou kmínu necháme přejít varem růžičky brokolice (krájím na menší kousky, aby se dobře jedla) a když změkne, slijeme jí a zchladíme studenou vodou, aby zůstala zelená.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo a orestujeme na něm pokrájenou jarní cibulku a j ní přidáme brokolici. Ochutíme trochou chilli a pepře a vmícháme do misky s čočkou a bulgurem.
Nakonec opláchneme sýr halloumi pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na cca 1 cm plátky. Dáme na připravenou pánev a opečeme z každé strany do zlatova. Salát rozdělíme na talíře nebo do misek, poskládáme na každou porci opečený sýr a posypeme sezamem a nasekanými mátovými lístky.
Přečtěte si také, jestli je čerstvá zelenina lepší než mražená nebo zkuste uvařit jarní kuskus se zeleninou a uzeným tofu.
Karolino, moc dekuji, vyborne! 🙂
Ja moc dekuji:-)