Sypete, naléváte, sypete.. a je to. Tenhle švédský koláč je ultra snadný, ultra rychlý a stejně tak dobrý. V zimě ho můžete připravit tak, že do nápně přidáte hrst rozinek namočených do rumu, v létě je ale škoda nevyužít švestky, které barví každý stánek do fialova.
Doba přípravy: 20 minut příprava + 50-55 minut pečení
Počet porcí: 10-12
Co budete potřebovat na jeden koláč o průměru 26-28 cm:
Na sypkou část:
- 180 g polohrubé mouky
- 60 g třtinového cukru
- 1 lžička kypřicího prášku
Na tekutou část:
- 2 vaničky polotučného tvarohu
- 3 vejce
- 60 g třtinového cukru
- 300 g mléka
Na dokončení:
- 5-6 švestek, přepůlených
- 30 g studeného másla + na vymazání formy
- Troubu nechte předehřívat na 200 °C a formu na koláč štědře vymažte máslem.
- Připravte si v misce „těsto“ smícháním mouky, cukru a prášku do pečiva. Poté v jiné míse prošlehejte suroviny na náplň do hladkého krému.
- Teď je čas všechno smíchat dohromady. Do formy na koláč nasypte cca 2/3 sypké směsi a na ní nalijte připravenou náplň. Navrch nasypte zbytek sypké směsi. Rovnoměrně rozdělte po koláči švestky a kousíčky studeného másla.
- Vložte do trouby, teplotu pečení snižte na 180 °C a nechte péct cca 50-55 minut. Než začnete koláč krájet, nechte ho zchladnout.
You must log in to post a comment.