Suroviny na klasickou koláčovou/dortovou formu:
(hrnek=americký cup, cca 200 ml)
Na těsto:
- 1,5 hrnku celozrnné mouky
- 1 hrnek ovesné mouky (rozmixovaných ovesných vloček)
- 6 PL studené vody
- 3 PL studeného másla
- 3 PL olivového oleje
- 1 ČL soli
Na náplň:
- 1,5 hrnku plnotučného mléka
- Jedno balení baby špenátu (cca 300 g)
- 2 jarní cibulky
- 6 sušených rajčat
- 2 vejce + 2 bílky
- 1 kelímek ricotty (200g)
- 1 hrnek strouhaneho sýra (já smíchala parmazán a madeland light)
- 1 PL olivového oleje
- sůl, pepřZe všech surovin na korpus vypracujeme hladké těsto a namačkáme rovnoměrně do dortové/koláčové formy na dno i podél stěn.
Na olivovém oleji osmažíme pokrájenou cibulku do zlatova, přidáme špenát a necháme spařit, osolíme a opepříme.
V mise prošleháme metličkou vejce s mlékem, ricottou a sýry (místo ricotty lze pouzit ještě 1 hrnek strouhaných sýrů – dá se použít také mozarella a cheddar..). Do sýrového základu vmícháme špenát s cibulkou a pokrájená sušená rajčata. Celou směs nalijeme do formy na připravený korpus. Pečeme v předehřáté troubě na cca 180 °C 45-60 min, dokud náplň nezpevní a sýr nahoře nezezlátne.
obědovesné vločkyreceptslanésnídaněsvačinavečeře
You must log in to post a comment.