Vláčné muffiny, které vydrží dva, tři dny jako čerstvé. Ty na nás čekaly v našem toskánském airbnb. Hned jsem poprosila o recept a trochu ho upravila. Pokud jste v minulosti zanevřeli na celozrnnou mouku, tyhle fantastické muffiny jí spraví reputaci.
Doba přípravy: 15 minut + 30 minut pečení
Počet porcí: 10-12
Suroviny:
- 1 vejce
- 60 g třtinového cukru
- mletá vanilka (nemusí být)
- 235 g mléka
- 60 g rozpuštěného másla
- 180 g bílé mouky (nejlépe polohrubé)
- 70 g celozrnné hladké špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 menší broskve
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky. Od té doby co používám klasickou formu s otvory, místo silikonových košíčků, apod, mají muffiny opravdu rovný tvar.
Promícháme metličkou vejce s cukrem (případně vanilkou), přilijeme mléko a rozpuštěné zchladlé máslo.
Jak péct s celozrnnou, ječnou nebo rýžovou moukou? Odpověď najdete TADY>>>
Vedle v misce promícháme dobře obě mouky s práškem do pečiva. Nyní obě směsi spojíme a vymícháme hladké těsto.
Do těsta přidáme na kostky nekrájené broskve a směsí plníme papírové košíčky kousek pod horní okraj. Vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut.
Vyzkoušejte recept na mrkvové cupcakes s tvarohovým krémem s mascarpone >>>
broskvecelozrnnédezertmlékomuffinypečeníreceptysladkésnídaněsvačina
You must log in to post a comment.