Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně

Tvarohové lívance s ječnou moukou, vanilkovým tvarohem a jahodovým džemem

Posted on
Tvarohové lívance s ječnou moukou, vanilkovým tvarohem a jahodovým džemem

Nadýchané těsto lehoučké jako vzduch. Dejte si práci s vyšleháním sněhu zvlášť a tyhle tvarohový lívance vám to na chuti vrátí dvakrát.


Doba přípravy: 20 minut

Počet porcí: 4 porce


  • 2 vejce
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 200 ml polotučného mléka
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g ječné celozrnné mouky
  • špetka soli

K podávání:

  • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • jahodový džem
  • čerstvé jahody na ozdobu
  • moučkový cukr na posypání

Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, přidejte tvaroh, mléko a prosáté obě mouky se špetkou soli. Mezitím si vyšlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do připraveného těsta. 

Už jste zkoušeli ovesné lívance s pekany a borůvkami? >>>

Na lívanečníku vymazaném řepkovým olejem opékejte lívance z obou stran dokud nezezlátnou.

V misce si smíchejte metličkou tvaroh s řeckým jogurtem a lžící cukru. Přidejte semínka z vanilkového lusku a důkladně promíchejte. 

Lívance podávejte s vanilkovým tvarohem a jahodovým džemem, ozdobené čerstvými jahodami a zasypané moučkovým cukrem.

Mrkněte na recept na ty nejjednodušší čokoládové lívance >>>

Napsat komentář

Doporučené