Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně, Svačiny do školy a práce

Rychlé muffiny s broskvemi

Posted on
Rychlé muffiny s broskvemi

Vláčné muffiny, které vydrží dva, tři dny jako čerstvé. Ty na nás čekaly v našem toskánském airbnb. Hned jsem poprosila o recept a trochu ho upravila. Pokud jste v minulosti zanevřeli na celozrnnou mouku, tyhle fantastické muffiny jí spraví reputaci.


Doba přípravy: 15 minut + 30 minut pečení

Počet porcí: 10-12


Suroviny:

  • 1 vejce
  • 60 g třtinového cukru
  • mletá vanilka (nemusí být)
  • 235 g mléka
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 180 g bílé mouky (nejlépe polohrubé)
  • 70 g celozrnné hladké špaldové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 menší broskve

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky. Od té doby co používám klasickou formu s otvory, místo silikonových košíčků, apod, mají muffiny opravdu rovný tvar.

Promícháme metličkou vejce s cukrem (případně vanilkou), přilijeme mléko a rozpuštěné zchladlé máslo.

Jak péct s celozrnnou, ječnou nebo rýžovou moukou? Odpověď najdete TADY>>>

Vedle v misce promícháme dobře obě mouky s práškem do pečiva. Nyní obě směsi spojíme a vymícháme hladké těsto.

Do těsta přidáme na kostky nekrájené broskve a směsí plníme papírové košíčky kousek pod horní okraj. Vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut.

Vyzkoušejte recept na mrkvové cupcakes s tvarohovým krémem s mascarpone >>>

Doporučené