Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně, Svačiny do školy a práce

Cheesecake do skleničky

Posted on
Cheesecake do skleničky

Myslim, že tahle parafráze na můj cheesecake, kterou si můžete vzít kamkoliv s sebou je jedna z nejpovedenějších. Taky to je jeden z receptů, které celkem často opakuju. 🙂

Suroviny na 3 skleničky 125ml:

  • 1 vanička polotučného tvarohu (250 g)
  • 1 vejce
  • 1 PL třtinového cukru
  • 1 PL limetkové šťávy
  • semínka z vanilkového lusku

Na posypku:

  • 2 ks celozrnných digestivních sušenek bez cukru
  • 2 PL ovesných vloček
  • 1 PL kokosových hoblin
  • 1 CL přepuštěného másla ghí
  • špetka soli

Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme tvaroh, šťávu z limetky a vanilku a šleháme do hladkého krému. Krém rozdělíme rovnoměrně do skleniček.

Zkoušeli jste už můj základní recept na cheesecake?

Do zapékací misky nalijeme zhruba 1 cm horké vody (uvařím si jí v rychlovarné konvici), dovnitř postavíme skleničky a takto pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 35-40 minut, dokud krém nezpevní.

Mezitím si připravíme posypku. Rozmixované nebo najemno nadrcené sušenky smícháme v misce s vločkami, kokosovými lupínky, špetkou soli a (přepuštěným máslem) a nasucho na pánvi lehce opražíme.

Na hotové vychlazené dezerty přidáme posypku a ozdobíme ovocem.

Upečte někdy tenhle cheesecake z ricotty s čokoládovým základem.

Doporučené