Myslim, že tahle parafráze na můj cheesecake, kterou si můžete vzít kamkoliv s sebou je jedna z nejpovedenějších. Taky to je jeden z receptů, které celkem často opakuju. 🙂
Suroviny na 3 skleničky 125ml:
- 1 vanička polotučného tvarohu (250 g)
- 1 vejce
- 1 PL třtinového cukru
- 1 PL limetkové šťávy
- semínka z vanilkového lusku
Na posypku:
- 2 ks celozrnných digestivních sušenek bez cukru
- 2 PL ovesných vloček
- 1 PL kokosových hoblin
- 1 CL přepuštěného másla ghí
- špetka soli
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme tvaroh, šťávu z limetky a vanilku a šleháme do hladkého krému. Krém rozdělíme rovnoměrně do skleniček.
Zkoušeli jste už můj základní recept na cheesecake?
Do zapékací misky nalijeme zhruba 1 cm horké vody (uvařím si jí v rychlovarné konvici), dovnitř postavíme skleničky a takto pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 35-40 minut, dokud krém nezpevní.
Mezitím si připravíme posypku. Rozmixované nebo najemno nadrcené sušenky smícháme v misce s vločkami, kokosovými lupínky, špetkou soli a (přepuštěným máslem) a nasucho na pánvi lehce opražíme.
Na hotové vychlazené dezerty přidáme posypku a ozdobíme ovocem.
Upečte někdy tenhle cheesecake z ricotty s čokoládovým základem.
cheesecakedezertdortovesné vločkypečeníreceptysladkésnídaněsvačinatvaroh
You must log in to post a comment.