Skleničkové dezerty jsou ty nejvděčnější, protože jsou rychlé na přípravu, vypadají krásně a navíc se dají udělat zdravěji. Tenhle pohár obsahuje všechno, co na schwartzwaldském dortu milujete, ale přitom není kalorickou bombou.
Dezert obsahuje smetanu ke šlehání a přitom je z mého pohledu zdravější, než dort. Výjimečně a v rozumném množství si totiž smetanu dopřát můžete. Někdy navíc vypadá, jako větší bubák, než ve skutečnosti je. Vždy si spočítejte, kolik jí ve skutečnosti sníte v jedné porci. Často pak může být snědené množství zanedbatelné. Například tomto dezertu připadá na jednu porci 37,5 g smetany, tedy 2,5 polévkové lžíce.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 15-20 minut
- 150 g smetany ke šlehání ( 33 % tuku v sušině )
- 400 g nízkotučného tvarohu
- 1,5 lžičky pravého vanilkového cukru
- 4 kostičky hořké čokolády se 78 % kakaa + na ozdobení
- 4 ks ovesných máslových sušenek
- 550 g mražené směsi ovoce „black forest” (višně, ostružiny, černý rybíz)
Vychlazenou smetanu vyšlehejte dotuha a poté jemně gumovou stěrkou vmíchejte tvaroh a vanilkový cukr. Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a v malém hrnci prohřejte mražené ovoce se 100 ml vody.
Zdravější verze klasiky? Co takhle slavné míša řezy? Recept je přímo TADY >>>
Nyní můžete začít vrstvit do skleniček. Do každé dejte dvě lžíce smetanového krému, navrch rozdělte 2/3 množství ovoce a zakapejte připravenou rozpuštěnou čokoládou. Nyní vytvořte v každé skleničce tenkou vrstvu z nadrcených ovesných sušenek.
Na závěr do skleniček rozdělte zbytek smetanového krému a ovoce a jemně posypte nastrouhanými čokoládovými hoblinkami.
Podívejte se na skvělý domácí pribiňák, který budou děti milovat. Recept je přímo TADY >>>
Recept vznikl ve spolupráci se značkou Marks & Spencer.
čokoládacukrdezertdezertyoslavapartysladkésmetanatvarohvanilkavišně
You must log in to post a comment.