Bramboráky jsem milovala už od dětství. Takové ty klasické, z brambor, smažené. Mohla jsem je jíst pořád dokola a nakonec jsem je vlastně první půl rok, co jsem se odstěhovala do Prahy, fakt pořád jedla! Nejradši je mam s pažitkovým dipem ze zakysaný smetany. Teď jsem je neměla možná dva roky. A protože jsem na ně měla neuvěřitelnou chuť už docela dlouho, snažila jsem se přijít na trochu lepší variantu. Pro mě i pro vás.
Suroviny na 2-3 porce:
- 1 střední cuketa
- 700 g brambor
- 1 vejce
- 3 PL strouhanky
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
(trocha teplého mléka, pokud se bojíte, že těsto zoxiduje a zhnědne)
Na pažitkový dip:
- řecký jogurt do 5 % tuku (můžete nahradit i tučným tvarohem ve vaničce)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- pažitka
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, posolíme a počkáme, než pustí vodu. Mezitím oloupeme brambory a nastrouháme je půl napůl na jemném a hrubém struhadle (bramboráky budou pak křupavější).
Bramboráky i cuketu vyždímeme, abychom se zbavili přebytečné vody, smícháme dohromady se strouhankou, vejcem a dochutíme česnekem, solí a majoránkou.
Peču na nepřilnavé pánvi na kapičce řepkového nebo olivového oleje a podávám s pažitkovým dipem.
Jednoduchý. :-)))
Nechcete zkusit taky naše oblíbené květákové placičky?
You must log in to post a comment.