Nikdy jsem neměla ambice dělat crumble, protože mi to přišlo jako jednoduchý dezert typu “horké maliny na zmrzlinu” nebo tak nějak. Ale bože to byla taková chyba! Aktuálně to v teplých sladkých snídaních šlape hooodně na paty lívancům a tahle sladko-kyselá kombinace rebarbory, jahod a malin nás fakt baví.. Podávejte ho určitě teplý, buď jako snídani s řeckým jogurtem nebo jako dezert s jogurtem, zakysanou smetanou a nebo zmrzlinou, kdo se toho nebojíte.
Suroviny na 5 porcí:
- 2 stonky rebarbory
- 10 středně velkých jahod
- 1/2 hrnku malin
- 1 PL celozrnné špaldové mouky
- 1 ČL třtinového cukru
Na Posypku
- 3/4 hrnku ovesných vloček
- 2 PL celozrnné špaldové mouky
- 2 PL másla
- 2-3 PL třtinového cukru
- 1/2 ČL skořice
- špetka soli
Nejprve připravte vločkovou posypku smícháním všech ingrediencí v míse. Odložte lžíci a drobenku zpracujte rukama. Předehřejte si troubu na 175 °C.
Ovoce nakrájejte do misky. Rebarboru na zhruba 0,5-1 cm kostičky, jahody na měsíčky a maliny krájet nemusíte. V misce k ovoci přidejte cukr a mouku a dobře promíchejte. Připravte si zapékací mističky nebo jednu velkou zapékací mísu a ovoce rovnoměrně buď rozdělte do mističek nebo přesuňte do zapékací mísy. Štědře rozdělte na jednotlivé porce posypku a pečte cca 35-45 min, dokud nebude ovoce probublávat a posypka nezezlátne.
A když už jsme u té rebarbory, nechcete vyzkoušet celozrnný rebarborový koláč s ovesnou drobenkou?
Celozrný koláč s rebarborou sem s velkým úspěchem dělala už 3x
Je vynikající.
Moc děkuji Katka
Dobrý den, Katko, tak to je super, moc děkuji za zprávu!! 🙂