Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně, Svačiny do školy a práce

Čokoládový tofu chléb

Posted on
Čokoládový tofu chléb

Tofu chlebík vyšel sice až na pokus č. dva, protože jsem nechtěla, aby byl uvnitř sražený, jak často u zdravějších receptů vidím už z fotky. Ale je tady, je svěží a čeká, až ho někdo upeče.

Suroviny:
(hrnek = americký cup = cca 200 ml)
Mokré suroviny:
1 balení tofu Natural (180 g)
1 zralý banán
1 a 1/4 hrnku mléka nebo nemléka
1/3 hrnku řepkového oleje
Suché suroviny:
2 hrnky špaldové mouky
1 hrnek mandlové mouky nebo jemně mletých mandlí
1/2 hrnku třtinového cukru
4 PL pravého kakaa
1 prášek do pečiva

Tofu důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme do mixéru a rozmixujeme na krém. Přidáme vsechny mokré suroviny a společně mixujeme do hladka. V jiné míse smícháme všechny suché suroviny a pomalu vmícháme do mokré směsi.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 60 min nebo dokud kontrolní špejle nebude čistá bez drobečků. Tady se úplně nemusíte bát, že byste chléb přepekli a byl suchý, díky tofu vláčný zůstane.

Napsat komentář

Doporučené