Zdravější chlebíčky, originální chlebíčky, chlebíčky z kvalitních surovin. Pokud chcete splnit všechny tyhle požadavky, zkuste připravit chlebíčky s avokádem. U nás mají avokádové topinky své čestné místo na stole se snídaní, ale uctíte jimi i kamarádky na návštěvě.
Topinky jsem dělala do práce a můj poznatek je, že pomazánka ve skvělé kondici vydží 4 hodiny. Pokud vám má avokádo držet déle, bude lepší ho naplátkovat. Je to jako s každou surovinou, pokud ho rozmixujete, vytvoříte tak mnohonásobně větší povrch, nežv případně plátků a avokádo oxiduje rychleji.
Suroviny na 10 ks chlebíčků:
Na pomazánku
- 2 větší avokáda
- 2 PL ricotty
- šťáva z poloviny limetky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Na dokončení
- 10 malých plátků dobrého chleba
- 2 vejce
- bílý a černý sezam
- nasekané pistácie
- pažitka
- borůvky nebo ostružiny
- rukolový salát se zálivkou z vinného octa, javorového sirupu a olivového oleje
Na pomazánku rozmixujeme avokádo, ricottu, šťávu z limetky, osolíme a opepříme.
Nasucho opečeme plátky chleba a uvaříme si vajíčka na tvrdo. Aby byla tak akorát a žloutek nebyl ani tekutý, ani vysušeý, bude to trvat 6 minut.
Pomazánku natřete na topinky, já použila zdobičku s hladkým vzorem a chlebíčky ozdobte rukolovým salátem, kolečkem vajíčka na tvrdo a posypte bílým a černým sezamem, nasekanými pistáciemi a pažitkou.
Nakonec dozdobíme borůvkami nebo ostružinami.
You must log in to post a comment.