Categories Recepty, Slané pokrmy, Svačiny do školy a práce

Hummus s červenou řepou

Posted on
Hummus s červenou řepou

Suroviny:

  • 1 plechovka cizrny
  • 2 středně velké červené řepy
  • 2 stroužky česneku
  • 2 PL tahini pasty
  • citrónová šťáva
  • olivový olej
  • sůl
  • voda na zjemnění

Trobu předehřejeme na 200 °C, a omytou řepu i ve slupce zabalíme do alobalu spolu s omytými stroužky česneku, také ve slupce a pečeme do měkka cca 1 hodinu. Záleží na velikosti řepy. Upečenou a vychlazenou řepu oloupeme a pokrájíme na kostičky, česnek vyloupneme ze slupky.

Do mixéru přemístíme kostičky řepy, spolu s propláchnutou cizrnou a česnekem a rozmixujeme. K hummusu do mixéru přidáme trochu citrónové šťávy, 1 PL vody, tahini pastu, trochu olivového oleje a špetku římského kmínu. Mixujeme, dokud konzistence nebude jemná a krémová. Bude-li potřeba, přidejte ještě trochu studené vody.

Hotový hummus dochutíme citrónovou šťávou, solí a zakapeme olivovým olejem.

Doporučené