Categories Recepty, Slané pokrmy, Snídaně, Svačiny do školy a práce

Pomazánka na topinky z bílých fazolí

Posted on
Pomazánka na topinky z bílých fazolí

Pikantní pomazánka z krémových fazolí bude chutnat nejen vegetariánům, ale i masožroutům, protože se jí často také říká „chorizo“ pomazánka. Jako rychlá večeře a další způsob, jak zařadit do jídelníčku více luštěnin, je ideální.


Doba přípravy: 10 minut

Počet porcí: 4


Z kraje roku jsem vám slíbila více receptů z luštěnin, tři jsem nesdílela, jeden jsem si schovala..do nějaké možná budoucí knížky. 🙂 Byla to výzva i pro mě. Díky snaze nacpat luštěniny kam se dá, začali jsme je jíst častěji i my. A těch pár nových receptů se u nás zabydlelo.

Suroviny:

  • 400 g plechovka máslových fazolí
  • 8 ks sušených rajčat naložených v oleji, pokrájených na proužky
  • 50-100 ml ledové vody (uvidíte dle potřeby)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička cukru nebo javorového sirupu
  • 3/4 lžičky mleté uzené papriky
  • čerstvě namletý černý pepř
  • sůl (je-li potřeba)

Z luštěnin můžete připravit i skvělou italskou čočkovou polévku a la minestrone. Recept najdete TADY >>>

  1. Fazole důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a vsypte do nádoby mixéru. Přidejte polovinu množství vody (do sklenice dávám vodu s kostkami ledu a s vodou do mixéru klidně přihodím i kostku ledu).
  2. K fazolím přidejte pokrájená sušená rajčata, olivový olej, limetkovou šťávu, cukr nebo sirup a uzenou papriku. Tou šetřete a raději přidejte dle chuti.
  3. Všechny suroviny rozmixujte, dokud nebudou mít hladkou konzistenci.
  4. Podávejte s nasucho opečenými topinkami, obložené jarní cibulkou, klíčky, (kvašenou) zeleninou a klidně i kouskem avokáda.

Podívejte se také na mojí oblíbenou pomazánku ze sušených rajčat, hotová je během pár minut >>>

1 comment

1 comment

Doporučené