Pikantní pomazánka z krémových fazolí bude chutnat nejen vegetariánům, ale i masožroutům, protože se jí často také říká „chorizo“ pomazánka. Jako rychlá večeře a další způsob, jak zařadit do jídelníčku více luštěnin, je ideální.
Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4
Z kraje roku jsem vám slíbila více receptů z luštěnin, tři jsem nesdílela, jeden jsem si schovala..do nějaké možná budoucí knížky. 🙂 Byla to výzva i pro mě. Díky snaze nacpat luštěniny kam se dá, začali jsme je jíst častěji i my. A těch pár nových receptů se u nás zabydlelo.
Suroviny:
- 400 g plechovka máslových fazolí
- 8 ks sušených rajčat naložených v oleji, pokrájených na proužky
- 50-100 ml ledové vody (uvidíte dle potřeby)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžička cukru nebo javorového sirupu
- 3/4 lžičky mleté uzené papriky
- čerstvě namletý černý pepř
- sůl (je-li potřeba)
- Fazole důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a vsypte do nádoby mixéru. Přidejte polovinu množství vody (do sklenice dávám vodu s kostkami ledu a s vodou do mixéru klidně přihodím i kostku ledu).
- K fazolím přidejte pokrájená sušená rajčata, olivový olej, limetkovou šťávu, cukr nebo sirup a uzenou papriku. Tou šetřete a raději přidejte dle chuti.
- Všechny suroviny rozmixujte, dokud nebudou mít hladkou konzistenci.
- Podávejte s nasucho opečenými topinkami, obložené jarní cibulkou, klíčky, (kvašenou) zeleninou a klidně i kouskem avokáda.
Podívejte se také na mojí oblíbenou pomazánku ze sušených rajčat, hotová je během pár minut >>>
1 comment