Norské kuličky z ovesných vloček podle Brontë Aurell jsou jedno z mála nepečeného cukroví, které mám ráda a jedno z mála cukroví, kterého dokážu sníst strašně moc. Narozdíl od malinové verze, tyhle jsou spíš pro dospěláky a vystřelí vás na měsíc.
Počet porcí: 65
Doba přípravy: 60 minut
Suroviny:
- 250 g měkkého másla
- 400 g jemných ovesných vloček
- 150 g jemně mletého třtinového cukru
- 4 vrchovaté lžíce kvalitního kakaa
- 4 lžíce silného espressa
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 12 lžic likéru amaretto
Na dokončení:
- 100 g mandlových plátků
Všechny suroviny na mandlové kuličky vložte do velké mísy a vypracujte kompaktní těsto. Můžete použít robot nebo míchat jednoduše rukou.
Poté tvarujte stejně velké kuličky, já dělám kuličky o průměru 2 cm, které vyjdou akorát na dvě kousnutí. 🙂
Vyzkoušejte oblíbená vosí hnízda s vaječným likérem. Recept najdete TADY >>>
Mandlové plátky na obalování kuliček opražte. Rozprostřete je na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby rozpálené na 180 °C. Přibližně po 5 minutách mandle zkontrolujte, aby nebyly spálené, případně je lehce prohrábněte dřevěnou špachtlí a nechte ještě chvíli pražit dozlatova.
Vychlazené plátky mandlí rozdrťte v hmoždíři na malé kousky nebo nechte dvakrát protočit v mixéru. V mandlové drti poté kuličky obalujte.
Skladujte je na chladném místě. V ideálním případě týden až dva.
amarettocukrdezertkakaomandleovesné vločkyreceptysladkévánocevánoční cukroví
You must log in to post a comment.