Vyvážená svačina, do které nepozorovaně ukryjete zeleninu? Jste tu správně. Tyhle slané muffiny jsou navíc zcela bez mouky, proto se je nemusíte bát nabídnout i celiakům.
Počet porcí: 6 kusů
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
- 120 g baby špenátu
- lžíce olivového oleje
- stroužek česneku
- 3 větší vejce
- 50 ml plnotučného mléka
- velká hrst strouhané mozzarelly, cheddaru nebo jiného tvrdého sýra
- sůl a pepř
- snítka čerstvého tymiánu
- 6 čerstvých cherry rajčat nebo sušená rajčata
- dýňová semínka
Troubu si předehřejte na 180 °C a formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky.
Na lžíci oleje necháme rozvonět stroužek česneku rozprasklý plochou stranou nože. Lehce ho orestujeme a poté z oleje vyjmeme. Do pánve přidáme čerstvý špenát, osolíme a opepříme a necháme listy zavadnout. Takto připravený špenát necháme vychladnout a listy pokrájíme na menší kousky.
Už jste zkoušeli vláčný slaný koláč se špenátem a rajčaty? Recept TADY >>>
Ve větší míse si vyšleháme vejce. Čím lépe vejce našleháte, tím nadýchanější muffinky vyjmete z trouby. Do vaječné pěny přidejte mléko a přimíchejte strouhaný sýr. Dochuťte jemně solí a pepřem a čerstvým tymiánem. Přidejte pokrájený špenát. Vzniklou směsí naplňte muffinové košíčky po okraj.
Navrch poklaďte sušená rajčata nebo čerstvá cherry rajčata pokrájená na plátky. Zasypte dýňovými semínky a vložte do trouby. Pečte zhruba 15-20 minut dozlatova. Po ukončení pečení nechte muffiny chladnout chvíli ve vypnuté a pootevřené troubě, aby spadly co nejméně. Podávejte je s křupavým chlebem, aby byla svačinka kompletní.
Ochutnejte také pomazánku ze sušených rajčat. Hotová je za minutu >>>
Recept vznikl ve spolupráci se značkou Marks & Spencer.
You must log in to post a comment.