Už ani nevím, kde jsem tuhle pomazánku jedla a jak mě napadlo jí dělat doma , ale táhne to s náma už nějakých pár let a je to taková ta klasika, kterou máte hotovou za pár minut a suroviny máte doma. Honza jí říká „ta tvoje dobrá budapešť“ a konečně dostala svoje místo i tady. 🙂
Doba přípravy: 10 minut
Suroviny: 2-3 porce
- 200 g čerstvého sýra (lučiny, paloučku nebo žervé)
- 6 ks nekrájených sušených rajčat ve slunečnicovém oleji
- snítka čerstvé bazalky
- čerstvě mletý pepř
- 1 PL bílého jogurtu (záleží na konzistenci použitého sýra, někdy není potřeba)
K podávání na chlebíčky:
- cherry rajčata
- rukola
- parmazán
Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme společně s lučinou, bazalkou a případně i lžící jogurtu. Dochutíme čerstvě namletým pepřem, sůl do pomazánky nedávám, sýr i rajčata jsou dost slaná.
Pokud pomazánku dávám jako občerstvení na chlebíčky, zdobím je čerstvým rajčetem, rukolou a hoblinou parmazánu, ale můžete využít opět jen suroviny z pomazánky, jako já tady na fotce.
Už jste zkoušeli pomazánku z pečeného lilku? Recept najdete přímo TADY >>>
mlékoobědpomazánkarajčataslanésnídaněsvačina
You must log in to post a comment.