Categories Recepty, Slané pokrmy, Snídaně, Svačiny do školy a práce

Pomazánka ze sušených rajčat

Posted on
Pomazánka ze sušených rajčat

Už ani nevím, kde jsem tuhle pomazánku jedla a jak mě napadlo jí dělat doma , ale táhne to s náma už nějakých pár let a je to taková ta klasika, kterou máte hotovou za pár minut a suroviny máte doma. Honza jí říká „ta tvoje dobrá budapešť“ a konečně dostala svoje místo i tady. 🙂


Doba přípravy: 10 minut

Suroviny: 2-3 porce


  • 200 g  čerstvého sýra (lučiny, paloučku nebo žervé)
  • 6 ks nekrájených sušených rajčat ve slunečnicovém oleji
  • snítka čerstvé bazalky
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 PL bílého jogurtu (záleží na konzistenci použitého sýra, někdy není potřeba)

K podávání na chlebíčky:

  • cherry rajčata
  • rukola
  • parmazán

Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme společně s lučinou, bazalkou a případně i lžící jogurtu. Dochutíme čerstvě namletým pepřem, sůl do pomazánky nedávám, sýr i rajčata jsou dost slaná.

Pokud pomazánku dávám jako občerstvení na chlebíčky, zdobím je čerstvým rajčetem, rukolou a hoblinou parmazánu, ale můžete využít opět jen suroviny z pomazánky, jako já tady na fotce.

Už jste zkoušeli pomazánku z pečeného lilku? Recept najdete přímo TADY >>>

Doporučené