Co je to Pak choi? Je to takový hybrid salátu a čínského zelí. A tenhle jednoduchý salát jsem si zamilovala před několika lety v legendárních Apetit kuchařkách. Asi jako jediný recept ze všech, které doma mám. Byla by škoda, kdybyste ho jen tak přešli a přelistovali dál, protože je naprosto skvělý. Už přesně nevím, jestli dělám salát přesně tak, jak je v kuchařce, protože už je to přeci jen sedm let a servíruji ho s opečenými toasty a čerstvým krémovým sýrem.
Suroviny na 2 porce:
- 2 kusy pak choi salátu (150 g)
- 1 plechovka sterilované cizrny
- 3 PL olivového oleje
- špetka chilli vloček nebo jedna pokrájená čerstvá chilli paprička
- sůl a čerstvě mletý pepř
- parmazánové hoblinky
Pak choi salátu odřízneme košťálovou „prdelku“ a rozebereme ho na jednotlivé lístky. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme omyté pak choi listy a necháme 2 minuty blanšírovat. Poté vodu slijeme a listy propláchneme studenou vodou, abychom zastavili var uvnitř nich. Budete-li připravovat salát z baby pak choi salátu, můžete blanšírování v horké vodě vynechat.
Cizrnu slijte a propláchněte pod tekoucí vodou. Tím se zbavíte části nestravitelných oligosacharidů, které se vyluhovaly do nálevu a předejdete tak případnému nadýmání.
V pánvi nechte rozpálit olivový olej, přidejte cizrnu, špetku chilli, sůl a pepř. Restujte za stálého míchání přibližně 3 minuty. Přidejte osušené listy pak choi, dobře směs promíchejte a nechte restovat další 3 minuty. Podle chuti osolte a opepřete.
Servírujte zakapané olivovým olejem a posypané parmazánovými hoblinkami s opečenými toasty a čerstvým sýrem.
cizrnapak choireceptysalátslanévaření
You must log in to post a comment.