Categories Recepty, Slané pokrmy

Grilované broskve s mozzarellou

Posted on
Grilované broskve s mozzarellou

Pokud vás už nebaví letní saláty z lupení a rajčata s mozzarellou, zkuste udělat na příští grilovačce a nebo doma na pánvi tuto variaci. Dokud je broskví všude plno.


Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 4


Suroviny

  • 3 plátky světlého pšeničného chleba
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 menší stroužky česneku
  • 4 broskve
  • 250 g buvolí mozzarelly
  • 3 lžíce najemno nasekané máty
  • bílý pepř

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Chléb nakrájejte na kostičky nebo natrhejte na menší kousky a dejte do misky. Dvě lžíce olivového oleje smíchejte s dvěma prolisovanými stroužky česneku, nalijte do misky na chléb a prsty promíchejte. Rozložte na plech a nechte péct dokřupava. Během pečení nezapomeňte chléb občas promíchat, ať se shora nespálí.

2. Broskve omyjte a rozdělte na čtvrtiny. Rozkrojenou stranu potřete olejem a položte na gril nebo rozpálenou pánev a lehce opečte. Mezitím smíchejte v mističce zbylý olej se třemi lžícemi nasekané máty. 

3. Na talíř skládejte opečené broskve s natrhanou mozzarellou, posypte krutony a zakapejte olivovým olejem s kousky máty. Nakonec lehce dochuťte čerstvě mletým bílým pepřem.

Zkuste také nejrychlejší muffiny s broskvemi. Recept najdete přímo TADY >>>

Doporučené