Pokud vás už nebaví letní saláty z lupení a rajčata s mozzarellou, zkuste udělat na příští grilovačce a nebo doma na pánvi tuto variaci. Dokud je broskví všude plno.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Suroviny
- 3 plátky světlého pšeničného chleba
- 6 lžic olivového oleje
- 2 menší stroužky česneku
- 4 broskve
- 250 g buvolí mozzarelly
- 3 lžíce najemno nasekané máty
- bílý pepř
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Chléb nakrájejte na kostičky nebo natrhejte na menší kousky a dejte do misky. Dvě lžíce olivového oleje smíchejte s dvěma prolisovanými stroužky česneku, nalijte do misky na chléb a prsty promíchejte. Rozložte na plech a nechte péct dokřupava. Během pečení nezapomeňte chléb občas promíchat, ať se shora nespálí.
2. Broskve omyjte a rozdělte na čtvrtiny. Rozkrojenou stranu potřete olejem a položte na gril nebo rozpálenou pánev a lehce opečte. Mezitím smíchejte v mističce zbylý olej se třemi lžícemi nasekané máty.
3. Na talíř skládejte opečené broskve s natrhanou mozzarellou, posypte krutony a zakapejte olivovým olejem s kousky máty. Nakonec lehce dochuťte čerstvě mletým bílým pepřem.
Zkuste také nejrychlejší muffiny s broskvemi. Recept najdete přímo TADY >>>
You must log in to post a comment.