Categories Recepty, Slané pokrmy

Salát s melounem, okurkou a fetou

Posted on
Salát s melounem, okurkou a fetou

Šťavnatý vodní meloun si nemusíte představit jen v ovocných salátech. Zkuste ho kombinovat naslano. Zdánlivě nezvyklá kombinace se zeleninou, fetou a olivovým olejem mu totiž sedí možná ještě víc.


Počet porcí: 4

Doba přípravy: 15 minut


Suroviny:

  • 1 baby vodní meloun nebo 1/2 menšího melounu
  • 1 zralé avokádo
  • 1/2 salátové okurky
  • hrst čerstvých listů máty
  • 200 g sýru feta
  • 4 lžíce olivového oleje
  • černý pepř
  • 2 lžíce najemno nasekaných nesolených pistácií
  1. Meloun omyjte a nakrájejte na větší kousky, lžící vydlabejte kousky avokáda, okurku pokrájejte na kolečka nebo kostky a vše smíchejte ve velké míse spolu s natrhanou mátou.
  2. Přidejte nalámanou nebo na kostičky pokrájenou fetu, zakapejte olivovým olejem, dochuťte čerstvě mletým pepřem. Nakonec posypte nasekanými pistáciemi.

Vyzkoušejte také salát „panzanella“ tak, jak ho dělám já >>>

Doporučené