Šťavnatý vodní meloun si nemusíte představit jen v ovocných salátech. Zkuste ho kombinovat naslano. Zdánlivě nezvyklá kombinace se zeleninou, fetou a olivovým olejem mu totiž sedí možná ještě víc.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 15 minut
Suroviny:
- 1 baby vodní meloun nebo 1/2 menšího melounu
- 1 zralé avokádo
- 1/2 salátové okurky
- hrst čerstvých listů máty
- 200 g sýru feta
- 4 lžíce olivového oleje
- černý pepř
- 2 lžíce najemno nasekaných nesolených pistácií
- Meloun omyjte a nakrájejte na větší kousky, lžící vydlabejte kousky avokáda, okurku pokrájejte na kolečka nebo kostky a vše smíchejte ve velké míse spolu s natrhanou mátou.
- Přidejte nalámanou nebo na kostičky pokrájenou fetu, zakapejte olivovým olejem, dochuťte čerstvě mletým pepřem. Nakonec posypte nasekanými pistáciemi.
Vyzkoušejte také salát „panzanella“ tak, jak ho dělám já >>>
You must log in to post a comment.