Categories Recepty, Slané pokrmy, Svačiny do školy a práce

Bagety s grilovanou zeleninou, pestem a sýrem feta

Posted on
Bagety s grilovanou zeleninou, pestem a sýrem feta

Bagety s grilovanou zeleninou jsem poprvé jedla na Seychellech před pár lety a od tý doby je dělám pravidelně a zamilovala jsem si je. Naposledy jsem jich udělala spoustu a měli jsme je k večeři a druhý den si je Honza vezl ještě do Norska. Grilovaná zelenina je totiž výborná i studená. Vždy dělám cuketu, lilek a mrkev, tentokrat jsem přidala i jednu pečenou papriku staženou ze slupky. Muzete pridat i nadrobenou fetu.Suroviny na 4 porce:

  • 4 středně velké bagety
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 2 větší mrkve
  • rukola
  • čerstvý sýr (lučina) / Feta
  • bazalkové pesto
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Cuketu a lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme v sítku vypotit alespoň 30 min. Pokud byste tenhle krok přeskočili, zelenina by se vám na pánvi potom spíše dusila ve vodě, kterou by pustila, než aby se opékala.

Zkoušeli jste jako svačinu pistáciové sušenky?

Mezitím si škrabkou na brambory naplátkujem mrkev na dlouhé tenké proužky. Vypocenou, propláchnutou a osušenou zeleninu včetně mrkve postupne všechnu orestujeme do zlatova na olivovém oleji. Bagety podélně rozřízneme, ale nedořízneme úplně, aby se vytvořila “kapsa” a vzadu nám zelenina nevypadávala, natřeme bazalkovým pestem a štědře namažeme čerstvým sýrem nebo přidáme kusy sýra feta a navrstvíme mix restované zeleniny. Na závěr můžeme přidat i rukolu.

Doporučené