Originální snídaně, která navíc krásně vypadá. Ideální na dlouhý víkendový brunch. Zdá se vám to jako hodně práce? Ale kdepak.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
Chlebové špalíčky:
- 2 krajíce kvasového chleba silné 2cm
- lžíce olivového oleje
- 10 g najemno nastrouhaného parmazánu
Zapečená vejce:
- máslo na vymazání formiček
- 120 ml smetany ke šlehání
- 40 g najemno strouhaného parmazánu
- 8 středně velkých vajec
- 12 lístků šalvěje
- hrubozrnná mořská sůl
- nahrubo mletý černý pepř.
Troubu předehřejte na 180 °C. Krajíce chleba nakrájejte příčně na dvoucentimetrové hranolky. Vykládejte je na plech vyložený pečícím papírem, potřete olivovým olejem a zasypte parmazánem. Vložte do rozpálené trouby a nechte péct 10-15 minut, dokud na povrchu nezezlátnou.
Topinka z kváskového chleba s hummusem a grilovaným halloumi. Recept najdete TADY >>>
Mezitím si vymažte zapékací mističky máslem. Smíchejte smetanu se strouhaným parmazánem, dochuťte trochou černého pepře a rozdělte do misek. Opatrně do každé vyklepněte 2 celá vejce.
Zapékací misky vyskládejte na plech a pečte přibližně 15 minut, dokud nebudou bílky pevné a žloutky stále tekuté.
Recept na norský kvasový chléb, nehnětený a pro začátečníky TADY >>>
Pět minut před koncem pečení na plech přidejte také lístky šalvěje.
Parmazánová vejce podávejte ještě teplá rovnou v misce, posypaná rozdrobenými lístky šalvěje, hrubozrnnou solí, čerstvě namletým černým pepřem. Nabírejte je křupavými parmazánovými špalíčky chleba.
You must log in to post a comment.