Nadýchané těsto lehoučké jako vzduch. Dejte si práci s vyšleháním sněhu zvlášť a tyhle tvarohový lívance vám to na chuti vrátí dvakrát.
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4 porce
- 2 vejce
- 1 lžička třtinového cukru
- 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 200 ml polotučného mléka
- 100 g hladké mouky
- 50 g ječné celozrnné mouky
- špetka soli
K podávání:
- 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 150 g řeckého jogurtu
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 vanilkový lusk
- jahodový džem
- čerstvé jahody na ozdobu
- moučkový cukr na posypání
Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, přidejte tvaroh, mléko a prosáté obě mouky se špetkou soli. Mezitím si vyšlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do připraveného těsta.
Už jste zkoušeli ovesné lívance s pekany a borůvkami? >>>
Na lívanečníku vymazaném řepkovým olejem opékejte lívance z obou stran dokud nezezlátnou.
V misce si smíchejte metličkou tvaroh s řeckým jogurtem a lžící cukru. Přidejte semínka z vanilkového lusku a důkladně promíchejte.
Lívance podávejte s vanilkovým tvarohem a jahodovým džemem, ozdobené čerstvými jahodami a zasypané moučkovým cukrem.
Mrkněte na recept na ty nejjednodušší čokoládové lívance >>>
celozrnnédezertjahodyječná moukalívancepečeníreceptysladkésnídaně
You must log in to post a comment.