Categories Recepty, Rychlý oběd, Slané pokrmy

Soba nudle s tofu a brokolicí

Posted on
Soba nudle s tofu a brokolicí

Asijská kuchyně není moje silná stránka, ale tenhle recept se u mě před lety uchytil. Funguje, je rychlý a chutná úplně skvěle. A i když pohanku nemusíte, soba nudle vám budou tutově chutnat.


Počet porcí: 4

Doba přípravy: 15 minut


Suroviny:

  • 300 g soba nudlí
  • 300 g brokolicových růžiček
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 320 g tofu natural
  • 3 stonky jarní cibulky
  • sůl
  • pepř
  • bílá a černá sezamová semínka

Na omáčku:

    null
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • bílá a černá sezamová semínka
  • čerstvá chilli paprička

Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a vložte do ní soba nudle. Tři minuty před koncem vaření vložte k nudlím také brokolicové růžičky a nechte je přejít varem. Celý obsah hrnce poté zceďte a prolijte studenou vodou, aby se zastavil var uvnitř nudlí a brokolice zůstala krásně zelená.

Na pánvi si rozehřejte olej, pridejte pokrájenou jarní cibulku a tofu. Osolte, opepřete a restujte dozlatova. 

Z tofu vyzkoušejte také sladký čokochlebíček. Recept najdete TADY >>>

Mezitím si připravte omáčku. promíchejte sójovou omáčku se sezamovým olejem, javorovým sirupem a limetkovou šťávou a přimíchejte nadrobno nakrájený česnek, bílá a černá sezamová semínka a chilli papričku nakrájenou na tenké plátky.

Do misek rovnoměrně rozdělte soba nudle s brokolicí, přidejte restované tofu s cibulkou a zalijte připravenou omáčkou. Podávejte ozdobené sezamovými semínky.

TIP: Soba nudle jsou japonské nudle z pohankové mouky. Ačkoliv je pohanka přirozeně bezlepková plodina, výrobek nemusí být vždy 100% bezlepkový. V závislosti na výrobci mohou soba nudle obsahovat 40-100 % pohankové mouky.

Zkoušeli jste už můj milovaný kuskusový salát s uzeným tofu a zeleninou? TADY najdete recept >>>

5 comments

5 comments

Doporučené