Guacamole dělám už několik let a pořád se nám neomrzelo. Je to vlastně jedna z nejjednodušších večeří a přitom má Honza pocit, že jsem mu královsky podstrojila. Takový vaření mi přijde úplně nejvděčnější. A ačkoliv mám pocit, že je recept na tuhle avokádovou pomazánku už profláklý a jednoduchý, že jí dělá doma asi úplně každý, přeci jen by tu měl být. Kdyby náhodou. 🙂
Suroviny na 2 porce:
- 2 zralá avokáda
- 2 menší rajčata
- 1/2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- 1 ČL sójové omáčky
- šťáva z 1/2 limetky
- čerstvá nebo špetka sušených drcených chilli papriček
- sůl a čerstvě mletý pepř
- koriandr
- (lžíce bílého jogurtu, ale nemusí být)
Avokádo rozřízneme podélně kolem pecky a krouživým pohybem v dlaních rozdělíme na dvě poloviny. Do pecky opatrně zasekneme nůž a pootočením jí elegantně vyndáme. Lžící pak avokádo vyloupneme ze slupky do misky a rozmačkáme vidličkou.
Zkoušeli jste už tyhle skvělé těstoviny s avokádovou omáčkou?
Rajčata rozkrojíme na poloviny a vyndáme z nich vodnatou dužinu se semínky. Zbytek pokrájíme na malé kousky a přidáme k avokádu. Přimícháme na drobno nasekanou šalotku a na závěr dochutíme prolisovaným česnekem, nasekanou nebo špetkou sušené chilli papričky, sójovou omáčkou, solí, pepřem a limetkovou šťávou.
Dle chuti můžete přidat koriandr nebo guacamole zjemnit jogurtem. My aromatický koriandr příliš nevyhledáváme, proto ho někdy vynecháme úplně.
Co takhle ochutnat obložené topinky s avokádovou pomazánkou s ricottou?
avokádopomazánkareceptyslanésvačinavařenívečeře
You must log in to post a comment.