Moje mamka jí vždy dělala, když měla přijít návštěva a dělá jí dodnes. Chlebíček s budapešťskou, navrch stočená polovina plátku sýru, kousek červené papriky a měsíček kompotované mandarinky. Funguje ale i jako klasická pomazánka na svačinu. A jak!
Doba přípravy: 10 minut + 30 minut pečení a chlazení papriky kapie
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 1 velká paprika kapie
- 2 kostky lučiny (200 g)
- 0,5 lžičky sladké mleté papriky
- 1 jarní cibulka
- pažitka k podávání
- čerstvě namletý pepř
- Troubu rozpalte na 200 °C, kapii omyjte, celou i se stopkou ji položte na plech vyložený alobalem a vložte do trouby. Pečte do chvíle, než se na paprice vytvoří černé puchýře, bude to trvat přibližně 15 minut.
- Plech s kapií. vyjměte z trouby, papriku dejte do mísy a na pár minut zakryjte potravinářskou fólií, aby se horká paprika zapařila a šla dobře oloupat.
- Poté z kapie sloupněte slupku – půjde to snadno rukou -, odstraňte stopku a semínka. Očištěnou a zchladlou kapii pokrájejte na velmi drobné kousky a dejte zpět do mísy.
- Přidejte obě Lučiny a vidličkou nebo lžící vymíchejte hladký krém. Přidejte také mletou papriku a najemno nakrájenou cibulku, zlehka dochuťte čerstvě namletým pepřem.
- Podávejte s křupavým chlebem nebo v retro stylu jako chlebíček, s kouskem plátkového sýru, proužkem papriky a mesíčkem kompotované mandarinky. 🙂
TIP : Doporučuji na přípravu pomazánky opravdu sáhnout po Lučině nebo žervé v kostce, aby byla pevná a neroztékala se.
Podívejte se také na skvělý recept na pomazánku ze sušených rajčat přímo TADY >>>
You must log in to post a comment.