Jednoduché a rychlé těstoviny, které narozdíl od mnoha tradičních italských receptů na těstoviny, obsahují i bílkoviny. Receptů na rychlé obědy a večeře pro celou rodinu navíc není nikdy dost.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 minut
Suroviny:
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku (rozmáčklý plochou stranou nože)
- 100 g zelených oliv (vypeckovaných nebo bez pecky)
- 100 g černých oliv (vypeckovaných nebo bez pecky)
- 1 lžíce konzervovaných kaparů (dobře promytých ve vodě)
- 150 g masa dobrého konzervovaného tuňáka
- 500 g konzervovaných krájených rajčat nebo passaty
- 2 snítky čerstvého oregana nebo špetka sušeného
- 320 g krátkých těstovin (penne)
- 2 lžíce nastrouhaného sýru pecorino nebo parmazánu + k podávání
- sůl a pepř
- Olivy nakrájejte na kolečka, z tuňáka dobře slijte olej nebo nálev.
- Ve velké pánvi rozehřejte na mírném stupni olej, přidejte česnek a restujte 2-3 minuty. Přidejte olivy, kapary a kousky tuňáka a nechte restovat dalších pár minut restovat. Poté do pánve vlijte konzervovaná rajčata, přidejte oregano, lehce osolte a opepřete. Nechte omáčku zvolna probublávat přibližně 10 minut, dokud nezačne houstnout.
- Mezitím připravte těstoviny podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
- Uvařené těstoviny přidejte do pánve s omáčkou, dobře promíchejte spolu se strouhaným pecorinem nebo parmazánem.
TIP: Chcete-li se dozvědet víc rybách, konzervovaných rybách, jak správně vybrat tuňáka a jestli se konzervovaných ryb obávat, mrkněte do oranžové Výživné knihy o jídle.
You must log in to post a comment.