Categories Recepty, Rychlý oběd, Slané pokrmy

Penne s tuňákem, rajčaty a olivami

Posted on
Penne s tuňákem, rajčaty a olivami

Jednoduché a rychlé těstoviny, které narozdíl od mnoha tradičních italských receptů na těstoviny, obsahují i bílkoviny. Receptů na rychlé obědy a večeře pro celou rodinu navíc není nikdy dost.


Počet porcí: 4

Doba přípravy: 25 minut


Suroviny:

  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 stroužek česneku (rozmáčklý plochou stranou nože)
  • 100 g zelených oliv (vypeckovaných nebo bez pecky)
  • 100 g černých oliv (vypeckovaných nebo bez pecky)
  • 1 lžíce konzervovaných kaparů (dobře promytých ve vodě)
  • 150 g masa dobrého konzervovaného tuňáka
  • 500 g konzervovaných krájených rajčat nebo passaty
  • 2 snítky čerstvého oregana nebo špetka sušeného
  • 320 g krátkých těstovin (penne)
  • 2 lžíce nastrouhaného sýru pecorino nebo parmazánu + k podávání
  • sůl a pepř
  1. Olivy nakrájejte na kolečka, z tuňáka dobře slijte olej nebo nálev.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte na mírném stupni olej, přidejte česnek a restujte 2-3 minuty. Přidejte olivy, kapary a kousky tuňáka a nechte restovat dalších pár minut restovat. Poté do pánve vlijte konzervovaná rajčata, přidejte oregano, lehce osolte a opepřete. Nechte omáčku zvolna probublávat přibližně 10 minut, dokud nezačne houstnout.
  3. Mezitím připravte těstoviny podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
  4. Uvařené těstoviny přidejte do pánve s omáčkou, dobře promíchejte spolu se strouhaným pecorinem nebo parmazánem.

TIP: Chcete-li se dozvědet víc rybách, konzervovaných rybách, jak správně vybrat tuňáka a jestli se konzervovaných ryb obávat, mrkněte do oranžové Výživné knihy o jídle.

Doporučené