Rychlý recept pro ty dny, kdy nemáte čas vařit a jídlo chcete mít na stole do půl hodiny. Pro ty dny, kdy je venku vedro jako v peci, květák je v sezóně a okurky na salát chutnají nejlépe z celého roku.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
- 1 středně velký květák
- 4 lžíce řepkového oleje
- špetka kmínu
- 100 g strouhaného ementálu
- sůl podle chuti
- Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.
- Květák rozeberte na růžičky a dobře promyjte pod tekoucí vodou. osušte, rozložte na plech a potřete pomocí mašlovačky řepkovým olejem (s olejem můžete promíchat i ve velké míse, záleží na vás). Posypte lehce kmínem a vložte do rozpálené trouby. Pečte přibližně 20 minut, dokud květák na povrchu nezezlátne.
- Zlatavý květák rovnoměrně posypte strouhaným sýrem a vložte na pár minut do vypnuté trouby, aby se sýr příjemně rozpustil.
Tajemství úspěchu tkví v servírování
Podávejte s vařenými brambory promíchanými s pažitkou a lžící másla, okurkovým salátem a pořádnou porcí bylinkového dipu ze skyru nebo netučného řeckého jogurtu. Díky dipu doplníte chybějící bílkoviny v pokrmu a nepřepadne vás brzy po obědě hlad nebo chuť na něco sladkého.
Podívejte se také na recept na boží květákové placičky. Najdete ho přímo TADY nebo v ještě lepší verzi v Jediné knize o jídle, kterou potřebujete.
bramborykvětákpečený květákreceptyrychlá večeřerychlé receptyrychlý oběd
You must log in to post a comment.