Categories Recepty, Rychlý oběd, Slané pokrmy

Tzaziki dip s fetou

Posted on
Tzaziki dip s fetou

Máte rádi tzaziki a různé dipy, kterými lze doplnit bílkoviny k pečeným bramborám, zelenině, a které je možné postavit doprostřed stolu a sdílet s ostatními strávníky? Tak tenhle naprosto vychytaný dip budete mít rádi. Nejen při letních grilovačkách, kde se stane takovou nenápadnou hvězdou, ale i doma k pečeným bramborům.


Počet porcí: 2-4

Doba přípravy: 10 minut


  • 2 kelímky netučného pravého řeckého jogurtu (250-300 g)
  • 1/2 nahrubo nastrouhané a dobře vymačkané okurky
  • malá hrstička nasekané máty a kopru
  • kůra a šťáva z poloviny chemicky neošetřeného citronu
  • čerstvě namletý pepř
  • 80 g nadrobené fety
  • trocha dobrého olivového oleje navrch

Všechny ingredience promíchejte dohromady v misce a poté zakapejte olivovým olejem.

Podívejte se, jaký je rozdíl mezi řeckým jogurtem, skyrem a běžným jogurtem.

Doporučené