Ovesnou kaši dělám pokaždé, když ráno nestíhám žádnou z našich opulentních snídaní a vlastně skoro pokaždé, když jsem doma sama. Měla jsem pocit, že ani nestojí za to s vámi recept sdílet, ale chtěli jste ho sepsat i na blog, tak je tady. 🙂
Suroviny na 1 porci
Hrnek = americký cup, cca 230 ml
- 4 PL ovesných vloček
- 1/2 PL chia semínek
- 1 hrnek mléka
- 4 švestky nebo 2 blumy
- 1/4 ČL skořice
- trochu vody
- špetička soli
- kostička hořké čokolády min. 70 % kakaa k podávání
Viděli jste recept na ječný koláč s mákem a švestkami?
Švestky vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, přesuneme do malého hrnce a podlijeme trochou vody. Přidáme skořici a dusíme na sporáku pár minut do měkka.
Mezitím smícháme v hrnci nebo pánvi (já vždycky vařím kaši v pánvi) vločky, chia semínka, sůl a mléko, promícháme a za občasného míchání přivedeme kaši k varu. Po chvíli, kdy začne mírně houstnout jí přesuneme do misky. Kaše chladnutím, díky uvolněnému škrobu z ovesných vloček, ještě více zhoustne, proto se nebojte, že je trochu tekutější, než byste si ve finále představovali.
V misce přelijeme hotovou ovesnou kaši švestkovým rozvarem a navrch položíme kostičku čokolády, která se bude postupně rozpouštět. Já posypala kaši ještě domácí granolou.
Zkoušeli jste už švestkovou bublaninu ze Skyru?
You must log in to post a comment.