Tvarohový dezerty všeho druhu úplně miluju a jde to podle mě i zdravě a mnohem kvalitněji, než u původní známé předlohy. Je to tak, bohužel mě klasika našeho dětství s velkým množstvým cukru, škrobem a „vanilkovou složkou“, která obsahuje další cukr, glukózo-fruktózový sirup a vanilkové aroma, příliš za srdce nechytá. Zkuste to méně sladce a s pravou vanilkou, pochutnejte si a navíc naučte své děti jíst méně sladké mléčné výrobky.
Suroviny na 2-3 porce:
- 1 kelímek tučného tvarohu (250 g)
- 1 pravý řecký jogurt Milko 5% tuku (140 g)
- 1-1,5 PL medu
- semínka z 1/2 vanilkového lusku
Vyšleháme tvaroh s řeckým jogurtem do hladka, přidáme med a vanilku a spojíme do hladkého krému. Rozdělíme do skleniček a necháme vychladit. Pokud Přidáte ovoce a trochu domácího müsli, bude „pribiňáček“ i vydatná svačina do práce nebo do školy.
Opět super inspirace a nádherné fotky jako vždy!
Díky moc, Klárka.
Dekuju moc, Klarko!! ???
<3
Ahoj..Určitě to stojrát už zaznělo,ale co je prosím ta jednotka PL? Děkuji moc! ❤️
Ahoj, jedná se o „polévkovou lžíci“. 🙂 Rozhodla jsem se do budoucna psát jednotku celými slovy 🙂
Super, myslela jsem si to,tak jen pro ujištění. Zkoušela jsem termix a je to bomba! Děkuji za parádní recepty 😊.