Do salátu, do polévky, místo smažených brambůrků. Cizrnové krutony jsou snadné na přípravu a jediné, co potřebujete, je mít v zásobě plechovku cizrny.
Doba přípravy: 10 minut + 35-45 minut pečení
Suroviny:
- 1 plechovka konzervované cizrny (240 g po slití nálevu)
- 1 lžička řepkového oleje
- 0,5 lžičky sladké papriky
- špetka sušené cibule a česneku
- sušené bylinky dle chuti
- čerstvě namletý černý pepř
- mořská sůl
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Konzervovanou cizrnu slijte a důkladně propláchněte v cedníku.
2. Cizrnu vysypte do čisté utěrky a osušte. Chcete-li cizrnové krutony co nejlepší, dejte si práci a ze zrn slupku sloupněte. Můžete je lehce promnout v utěrce, slupku tak uvolníte a půjde lépe odstranit.
3. Oloupanou cizrnu vsypte do misky, promíchejte s řepkovým olejem a kořením, přidejte špetku sušené cibule a česneku, můžete přidat také bylinky. Nad miskou párkrát otočte mlýnkem s pepřem a důkladně promíchejte.
4. Cizrnu rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do rozpálené trouby a pečte 35-45 minut, dokud zrnka nezezlátnou a nebudou na skus křupat.
5. Hotové cizrnové krutony jemně dosolte a přidejte do salátu nebo polévky jako zdroj vlákniny.
Podívejte se, jak připravit dokonalou pomazánku na topinky z máslových fazolí >>>