Categories Recepty, Slané pokrmy

Těstoviny s avokádovou omáčkou

Posted on
Těstoviny s avokádovou omáčkou

Tyhle těstoviny s avokádovou omáčkou, rajčaty a parmazánem dělala minule moje mamka, aby mě uctila i bez masa, protože si vždycky moc neví rady, co mi uvařit. Tak jsem je pak zopakovala i u nás doma, když Honza měl cca 5 minut mezi prací a prací. Rajčata jsem orestovala a i pan domácí řekl, že by si tohle jídlo dal znova. Takze tady ho máte i vy.

Suroviny na 2 porce:

  • 1 zralé avokádo
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 ČL balzamikového octa
  • hrst čerstvých bazalkových listů
  • šťáva z poloviny limetky
  • 1 menší stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • 100 g cherry rajčat
  • hobliny parmazánu

Rozmixujeme zralé avokádo, olivový olej, bazalkové lístky, balzamikový ocet, šťávu z limetky, sůl a pepř do jemného krému. Rajčata rozpůlíme a na nepřilnavé pánvi opečeme slupkou nahoru. Uvaříme si čerstvé těstoviny, promícháme s avokádovou omáčkou, na každou porci přidáme polovinu restovaných rajčat a zasypeme hoblinami parmazánu a bazalkovými lístky.

Zkusili jste už pesto z pečených paprik?

Doporučené