Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně, Svačiny do školy a práce

Svačinový cheesecake

Posted on
Svačinový cheesecake

Trochu jako pečená ovesná kaše a trochu jako cheesecake? To je přesně tenhle koláč. Šťavnatou ovocnou vrstvu můžete obměnit podle chuti i sezóny (já ještě stihla meruňky, vy sáhnete do mrazáku anebo po tom, co je zrovna k mání.

Vrstva z ovesných vloček:

  • 150 g celých ovesných vloček
  • 130 g hrubé mouky
  • 60 g třtinového cukru
  • 3/4 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 100 ml rozpuštěnéhp a zchladlého másla
  • 50 ml mléka

Cheesecake vrstva:

  • 500 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 200 g  zakysané smetany s 15 % tuku
  • 35 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • kůra z poloviny citrónu
  • ovoce dle chuti
  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte ovesnou vrstvu smícháním všech ingrediencí.
  2. V jiné míse vyšlehejte tvaroh se smetanou, cukrem, vajíčkem a citronovou kůrou do hladkého krému.
  3. Teď je čas všechno spojit dohromady. Do zapékací misky nasypte 3/4 ovesné směsi. Navrch nalijte tvarohový krém a na něj rovnoměrně poskládejte ovoce. Navrch rozprostřete zbytek ovesného “těsta” a vložte do trouby.
  4. Pečte 30-40 minut, dokud povrch koláče nezezlátne. Každá trouba peče trochu jinak, takže se řiďte především tím, jak se vám koláč zdá.

Nejlepší cheesecake, který jsme pekli v naší norské kavárně mezi horami najdete tady >>>

Doporučené