Trochu jako pečená ovesná kaše a trochu jako cheesecake? To je přesně tenhle koláč. Šťavnatou ovocnou vrstvu můžete obměnit podle chuti i sezóny (já ještě stihla meruňky, vy sáhnete do mrazáku anebo po tom, co je zrovna k mání.
Vrstva z ovesných vloček:
- 150 g celých ovesných vloček
- 130 g hrubé mouky
- 60 g třtinového cukru
- 3/4 lžičky skořice
- 1/2 lžičky sody
- 1/4 lžičky soli
- 1 vejce
- 100 ml rozpuštěnéhp a zchladlého másla
- 50 ml mléka
Cheesecake vrstva:
- 500 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 200 g zakysané smetany s 15 % tuku
- 35 g třtinového cukru
- 1 vejce
- kůra z poloviny citrónu
- ovoce dle chuti
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte ovesnou vrstvu smícháním všech ingrediencí.
- V jiné míse vyšlehejte tvaroh se smetanou, cukrem, vajíčkem a citronovou kůrou do hladkého krému.
- Teď je čas všechno spojit dohromady. Do zapékací misky nasypte 3/4 ovesné směsi. Navrch nalijte tvarohový krém a na něj rovnoměrně poskládejte ovoce. Navrch rozprostřete zbytek ovesného “těsta” a vložte do trouby.
- Pečte 30-40 minut, dokud povrch koláče nezezlátne. Každá trouba peče trochu jinak, takže se řiďte především tím, jak se vám koláč zdá.
Nejlepší cheesecake, který jsme pekli v naší norské kavárně mezi horami najdete tady >>>
cheesecakedezertkoláčovesná kašeovesné vločkyovocepečeníreceptysladkésnídaněsvačinatvaroh
You must log in to post a comment.