Bounty cheesecake patří na instagramu k asi nejoblíbenějším receptům, neměl by tady proto určitě chybět.
Suroviny na malou formu o průměru 20 cm:
Na korpus:
- 10 ks digestivních celozrnných sušenek (ja používám sušenky bez cukru značky Gullon)
- 3 PL strouhaného kokosu
- 1.5 zarovnané PL kokosovího oleje
- 2 PL pravého kakaa
Na náplň:
- 1 velký kelímek Skyru (350 g, můžete nahradit odtučněným tvarohem)
- 3 vejce
- 100 ml kokosového mléka
- 3 PL strouhaného kokosu
- 3 PL třtinového cukru
- 1 kelímek 12% zakysané smetany
- 1 PL pravého kakaa.
Rozmixujeme sušenky s kakaem, třtinovým cukrem a kokosovým olejem a nakonec do směsi vmícháme strouhaný kokos. Hotovou směs namačkáme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem a pečeme cca 5 min na 180 °C. Mezitím rozmixujeme strouhaný kokos na jemnou moučku. V misce prošleháme vejce s cukrem, kokosovým mlékem a Skyrem a do hotové náplně vmícháme připravenou kokosovou mouku. Nalijeme na korpus a pečeme 30 min, dokud dort nezpevní a nezačne se „odlupovat“ od okrajů formy. Nakonec opatrně rozetřeme na ještě teplý dort poslední vrstvu ze zakysané smetany a pečeme posledních 10 min. Vychlazený cheesecake jsem přes sítko posypala holandským kakaem a opraženým kokosem.
Na větší průměr formy zdvojnásobte množství ingrediencí.
cheesecakereceptsladké
Pozdravujem, nemate nejaky typ na nahradenie susienkoveho zakladu za peceny zaklad? Dakujem za info.
Mozne zkusit z jineho kolace, nicmene to pak je trochu jiné, méně křehké.. zkoušela jsem, nakonec jsem se vratila k susenkam.
Je vynikající! Děkuji za recept na zdravější variantu cheesecaku ❤️ Jinak schválně jsem vážila kolik váží 10 ks digestivních celozrnných sušenek od Gullon a bylo to celkem 140 g. Tak snad to někomu pomůže, pokud bude chtít použít jiné sušenky na základ 😇
Skvělý, děkuju :)))
Akorat dortik zkousim. Kolik je prosim v korpusu trtinoveho cukru? Neni to uvedeno..