Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení

Mandlové tartaletky s malinami a ricottovým krémem

Posted on
Mandlové tartaletky s malinami a ricottovým krémem

Košíčky s krémem a ovocem jsou asi jeden z mých neoblíbenějších dortů. Když nahradíte máslový krém lehkým z ricotty a linecké košíčky jednoduše proměníte ve zdravější verzi s mletými mandlemi a celozrnnou moukou, budete se divit, kolik parády s nimi naděláte. 

Ačkoliv jsou tyhle košíčky hotové za chvilku, zkuste si je připravit den dopředu. Nasáknou krémem a budou chutnat mnohem lépe, než první den. Tenhle recept jsem, ačkoliv Valentýn není den, kdy bychom slavili a jásali až na půdu, vytvořila pro Marks&Spencer právě pro tuhle příležitost.

Počet porcí: 8

Doba přípravy: 45 minut

Suroviny:

  • 2/3 hrnku mletých mandlí
  • 2/3 hrnku celozrnné mouky
  • 1 malé vejce
  • 1,5 lžíce studeného másla
  • 1,5 lžíce mléka
  • 1,5 lžíce třtinového cukru
  • 0,5 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Na krém: 

  • 250 g ricotty
  • 250 g mascarpone
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • kůra z jednoho citronu
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na ozdobu: 

  • maliny
  • plátky mandlí opražené na sucho na pánvi

Všechny suroviny na smícháme a vypracujeme hladké těsto.

Těsto rovnoměrně v tenké vrstvě namačkáme do formiček na tartaletky a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut, dokud košíčky nezezlátnou. Ještě teplé je vyklepneme z formiček a necháme vychladnout stranou.

Mezitím si připravíme krém. Prošleháme mascarpone a po lžících přidáváme ricottu. Postupně přidáme cukr, citronovou šťávu a kůru a také vanilkový extrakt. 

Vychlazené košíčky plníme krémem a zdobíme malinami a praženými mandlovými plátky.

Podívejte se, jak udělat dokonalý jahodový tart s mascarpone a ricottou. >>>


Recept byl připraven ze surovin Marks and Spencer.


Napsat komentář

Doporučené