Nákup vaflovače jsem poměrně kvitovala, protože pečení lívanců mě vždycky stálo hodinu a půl života. Vafle jsou perfektní alternativa, kterou mám mnohem radši a zabere mnohem méně času. Akorát se musí vychytat ten správný recept. Nechtěla jsem přijít o nadýchanost klasických vaflí, ale chtěla jsem zároveň trochu zdravější variantu. A tady je.
Suroviny na 2 porce:
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 1,5 PL třtinového cukru
- 125 g hladké celozrnné špaldové mouky
- 125 g hladké špaldové mouky
- 2 PL másla
- 1 ČL prášku do pečiva
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mléko a rozpuštěné máslo. Ve vedlejší míse smícháme mouku s přáškem do pečiva a opatrně prosijeme do mléčné směsi.
Před pečením necháme těsto 10-15 minut odstát.
Já mám vafle nejradši s ovocem nebo džemem, semínky, oříšky a řeckým jogurtem.
Už jste ochutnali celozrnné lívance s borůvkami a pekanovými ořechy? 🙂
dezertovocepečeníreceptysladkésnídaně
You must log in to post a comment.