Máte rádi tzaziki a různé dipy, kterými lze doplnit bílkoviny k pečeným bramborám, zelenině, a které je možné postavit doprostřed stolu a sdílet s ostatními strávníky? Tak tenhle naprosto vychytaný dip budete mít rádi. Nejen při letních grilovačkách, kde se stane takovou nenápadnou hvězdou, ale i doma k pečeným bramborům.
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: 10 minut
- 2 kelímky netučného pravého řeckého jogurtu (250-300 g)
- 1/2 nahrubo nastrouhané a dobře vymačkané okurky
- malá hrstička nasekané máty a kopru
- kůra a šťáva z poloviny chemicky neošetřeného citronu
- čerstvě namletý pepř
- 80 g nadrobené fety
- trocha dobrého olivového oleje navrch
Všechny ingredience promíchejte dohromady v misce a poté zakapejte olivovým olejem.
Podívejte se, jaký je rozdíl mezi řeckým jogurtem, skyrem a běžným jogurtem.
bylinkydipfetakoprmátaokurkareceptyřecký jogurttzaziki
You must log in to post a comment.